Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

GGD op pad om niet mobiele mensen thuis te vaccineren

GGD Hart voor Brabant opent zeven nieuwe priklocaties in de regio, waaronder een vaccinatielokatie in Tilburg die naar verwachting in februari open gaat.
Een locatie van de GGD Hart voor Brabant | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

GGD Hart voor Brabant gaat op pad met een auto om mensen te ‘boosteren’. De mobiele teams gaan mensen vaccineren die zelf niet in staat zijn om naar een prik locatie te komen of die woonachtig zijn in een instelling zonder een medisch team.

Zes teams bestaande uit drie personen gaan langs bij (zorg)instellingen. Die teams bestaan uit een administratief medewerker voor de registratie van de vaccinaties, een prikker en een arts. Voor mensen die thuis wonen en niet mobiel zijn worden duo’s ingezet bestaande uit een administratief medewerker en een arts.

Arbeidsintensiever
Normaal worden op vaccinatielocaties zoveel mogelijk prikken gezet binnen een uur. Iemand thuis vaccineren is volgens de GGD arbeidsintensiever. Er moet namelijk altijd een arts aanwezig zijn. Die arts kan de prik zetten en toezicht houden op eventuele bijwerkingen.

Deze week worden al meer dan 100.000 prikken gezet in de vaccinatielocaties van GGD Hart voor Brabant. Inmiddels kan iedereen van 18 jaar en ouder een afspraak inplannen voor een boosterprik. Dit kan online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Let op: er moeten meer dan 3 maanden zitten tussen de laatste vaccinatie of besmetting en de boosterprik.

Edita Saakian