Gezellig feest luidt voor leespubliek begin nieuw hoofdstuk in

Maaike Girardin treedt op tijdens de feestelijke opening van het Boekcafé bij boekhandel Gianotten Mutsaers
Zangeres Maaike Girardin treedt op tijdens het openingsweekend

Boekhandel Gianotten Mutsaers verhuisde in 2020 naar een splinternieuw pand en nu, na een aantal woelige jaren, zijn de mensen van de winkel ook heel blij dat hun nieuwe Boekcafé bijna klaar is. In het weekend van 16 en 17 juli wordt de opening van deze ‘huiskamer van de stad’ gevierd, met livemuziek. Iedereen is van harte welkom.

150 vierkante meter extra ruimte en voorzien van een serre en een terras. Vandaar dat je straks kunt kiezen waar je je koffie wil drinken, tussen de boeken in het Boekcafé of in het zonnetje op het terras van ditzelfde café. Er zijn twee acts geboekt die het openingsfeest live gaan opluisteren.

Singer-songwriter  

Maaike Girardin is een Nederlands-Canadese zangeres en songwriter die de wereld rondreist met haar muziek. Met haar kenmerkende gevoelige stem snijdt ze onderwerpen aan als verborgen gedachtes, bekentenissen en gebroken harten.

In de afgelopen jaren heeft Maaike bijvoorbeeld mogen spelen in Israël, Italië, Vietnam en Australië. En tijdens de opening van het Boekcafé staat ze dus zaterdag ook hier in Tilburg op de planken.

Op dit moment werkt Maaike met de Italiaanse gitarist Alberto Ammendolia aan haar debuutalbum dat nog dit jaar gaat uitkomen. Haar ambitie is om met haar muziek zoveel mogelijk zielen te raken.

Gipsy en traditionele muziek

Duo De Kleer (Frank en zoon Miguel) speelt gipsy en traditionele muziek in de brede zin van het woord. Denk daarbij aan Django-swing, Spaanse rumba, Balkanmuziek en jazzklassiekers.

In 2017 maakten de heren een eerste cd Tziganotschky, met een repertoire van gipsy en Russische traditionals.

Als ze op de achtergrond spelen maken ze vooral jazzy muziek, op feesten pakken ze uit met swingende (vooral Spaanse) dansmuziek. Het duo speelt zondag bij het Boekcafé.

Beide dagen begint de livemuziek om 15.00 uur.

Kees-Luc Simons