Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Gemeente haalt straatnaambordje Pater Poels weg

Het straatnaambordje ter ere van Pater Poels (foto: Ritchie van Rijswijk)

De gemeente heeft het straatnaambordje van Pater Poels in de Stedekestraat weg laten halen. Pacte des Cygnes plaatste het er zo’n drie weken geleden, maar inmiddels ligt het bordje op het terrein van stichting BroodNodig.

De gemeente heeft besloten om het straatnaambordje van Pater Poels te laten verwijderen. Dat kwam in ieder geval voor stichting BroodNodig als een verrassing. “Ik vind het heel jammer”, vertelt Hüyla Özdemir. De aanwezige vrijwilligers knikken instemmend. “Ik hoop wel dat we het bordje mogen houden als het daar niet meer mag hangen.”

Door gemeente verwijderd
Een woordvoerster kan bevestigen dat het bordje inderdaad in opdracht van de gemeente is verwijderd. “We willen gewoon in alle rust bekijken hoe we Pater Poels willen herdenken. Eerst willen we de nabestaanden de ruimte bieden om te rouwen en het verlies te verwerken en daar kunnen we natuurlijk geen tijd op plakken.” Wanneer de familie er klaar voor is, komen de burgemeester en wethouder Lahlah langs om te praten over een eventueel eerbetoon.

Ronald Donders, voorzitter van Pacte des Cygnes, laat weten het erg jammer te vinden dat het bordje is weggehaald. Al heeft hij ook wel begrip voor de situatie: “Er is gewoon veel onenigheid en dan snap ik wel dat de gemeente het bordje laat weghalen. Het is jammer dat ons onschuldige initiatief er de dupe van is geworden. Het bordje kan altijd nog op de binnenplaats bij BroodNodig worden gehangen.”

Toekomst
Voor nu geen straatnaambordje voor Pater Poels meer, maar daar kan in de toekomst nog verandering in komen. De woordvoerster van de gemeente geeft aan dat er op dit moment nog niets wordt uitgesloten.

Het straatnaambordje op de binnenplaats van BroodNodig (foto: Ritchie van Rijswijk)

Pieter Soethout