Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Gemeente gaat sluipverkeer Dwaalgebied aanpakken

Slimme camera’s gaan mogelijk helpen om het sluipverkeer in de Nieuwlandstraat aan te pakken. De gemeente heeft in een bewonersbrief laten weten te onderzoeken of deze aanpak toegepast kan gaan worden in het gedeelte van de straat bij het Radiopleintje. Volgens het plan zou het stuk straat toegevoegd worden aan het voetgangersgebied, wat betekent dat…

Slimme camera’s gaan mogelijk helpen om het sluipverkeer in de Nieuwlandstraat aan te pakken. De gemeente heeft in een bewonersbrief laten weten te onderzoeken of deze aanpak toegepast kan gaan worden in het gedeelte van de straat bij het Radiopleintje.

Volgens het plan zou het stuk straat toegevoegd worden aan het voetgangersgebied, wat betekent dat je er als automobilist alleen nog maar welkom bent met een ontheffing, of tussen zes en elf uur ’s ochtends. Tussen die tijd kan bijvoorbeeld het laden en lossen bij winkels plaatsvinden.

De toegang zou dan gecontroleerd gaan worden met behulp van de camera’s. Daarmee wordt automatisch bekeken of auto’s over de juiste ontheffing beschikken. Ook op andere plaatsen in de binnenstad gaan de camera’s het werk overnemen van de verzinkbare palen die er nu nog staan.

Omroep Tilburg