Weer een ongeluk op Lage Witsiebaan, gemeente doet onderzoek

De gele waarschuwingsborden bij de kruising (foto: Edita Saakian).

Ongelukken op de kruising van de Lage Witsiebaan en de Reitse Hoevenstraat gebeuren bijna wekelijks. Daarom werd de rotonde in 2022 weggehaald, maar het blijkt dat er nog steeds veel ongelukken gebeuren. Een 112-verslaggever geeft aan iedere week meldingen te krijgen over ongevallen op de inmiddels beruchte weg.

Het laatste ongeluk vond op op maandag 27 mei plaats. De gemeente zegt op de hoogte te zijn van het feit dat er regelmatig een ongeluk gebeurt op de kruising tussen de Lage Witsiebaan en de Reitse Hoevenstraat. ‘’De situatie is al veel veiliger dan het was voor de aanpassingen in 2022. Echter zien we dat het nog niet veilig genoeg is. We gaan dit dan ook onderzoeken’’, zegt de gemeente.

Reacties

Buurtbewoners geven aan dat de situatie inderdaad nog niet verbeterd is. ‘’Ik moet heel vaak mensen van de straat rapen, dit kan niet langer zo’’, reageert Mason op Facebook. Judith reageert ook en geeft aan dat mensen de kruising amper durven te benaderen. ‘’Wanneer zetten ze daar onderhand stoplichten neer?’’ Erik geeft aan een ambulancechauffeur te zijn van de huisartsenpost. ‘’Ik moet vier keer kijken, voordat ik doorrijd. Het is echt een gevaarlijke kruising.’’

Aangepast

Voordat de kruising werd aangepakt, gebeurde er tussen juni 2021 en juni 2022 vijftien ongelukken. Hiervan waren er zeven met een fietser en één ongeluk met een snorfiets op de Lage Witsiebaan. Sinds de rotonde weggehaald is, zijn in net geen twee jaar volgens de gemeente acht ongelukken gebeurd, waarvan drie met de fiets en twee met de snorfiets.

LEES OOK:
Fietser aangereden door vrachtwagen op Lage Witsiebaan

Eline Smits