Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Gemeente gaat niet handhaven op zelf meegenomen drank tijdens carnaval

Piusplein In Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Zelf een biertje meenemen tijdens carnaval is volgens de gemeente geen probleem. In Breda wordt er op verschillende toegangspunten van de binnenstad gecontroleerd en moet de drank ingeleverd worden, maar Tilburg gaat hier niet op handhaven.

Dat vertelt een woordvoerder van de gemeente. “We zullen niet actief gaan handhaven op het meenemen van eigen drank naar de Tilburgse binnenstad. We zien dit niet als prioriteit en we organiseren carnaval ook anders dan andere steden.”

Een paar pilsjes
Alex Boonmann, onder andere mede-eigenaar van een paar cafés op het Piusplein, hoopt toch dat mensen niet te veel eigen drankjes meenemen. “Als ondernemer heb je het natuurlijk liever niet, maar persoonlijk vind ik een paar pilsjes niet zo erg. Als ze daarna ook maar een biertje aan de bar bestellen. Als zelf drank meenemen de overhand krijgt, heb je het gevaar dat het onbetaalbaar wordt voor ons.”

Carnaval is een gratis, openbaar feest, terwijl er wel flink wat georganiseerd wordt. “Mensen beseffen misschien niet dat carnaval ons veel geld kost. We hebben optredens op podia, maar ook extra portiers en mensen van de EHBO kosten geld. Daar staat hopelijk tegenover dat mensen een paar drankjes bij de bar afrekenen.”

Toegangskaarten
Als mensen veel eigen drank mee blijven nemen, kan dit er volgens Boonmann toe leiden dat carnaval geen gratis feest blijft. “Ik hoop dat we nooit met toegangskaarten hoeven te werken. Dat zou ik, met mijn carnavalshart, heel erg vinden.”

Pieter Soethout