Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Gemeente: ‘Bomen in Gasstraat moeten allemaal vervangen worden’

TILBURG – Volgens de gemeente Tilburg moeten alle bomen in de Gasstraat vervangen worden. Een aantal bomen in de straat bleek ziek te zijn en dat was voor de gemeente de aanleiding om alle bomen onder de loep te nemen. De conclusie is dat het grootste deel van de bomen “niet meer vitaal is”.

De geplande vervanging van de bomen is aangekondigd in een brief aan de bewoners. De bomen hebben meer ruimte nodig om betere groeikansen te krijgen, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn. Volgens de gemeente zouden de bomen daarvoor verplaatst moeten worden en dat kunnen deze bomen niet aan. Daarop is besloten om alle bomen in de straat te gaan vervangen.

De gemeente gaat de plannen voor de straat opnieuw bekijken. Nu alle bestaande bomen eruit gaan, is het wellicht mogelijk om meer groen in de straat aan te leggen of de parkeervakken te verbeteren. Het voorlopige ontwerp is al klaar en wordt via een nog te lanceren website aan de bewoners gepresenteerd. Via deze website kunnen omwonenden ook nog hun reactie geven.

De gemeente verwacht dat de werkzaamheden aan het einde van het jaar kunnen beginnen. Bewoners worden daar nog verder over geïnformeerd.

Tijmen Moelker