Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Geen treinen vanuit Eindhoven naar Den Bosch en Tilburg

(foto: Marjo van Yperen).

Op de trajecten Eindhoven-Den Bosch en Eindhoven-Tilburg rijden maandagochtend geen treinen. Dit komt door uitgelopen werkzaamheden. Naar verwachting is het probleem om twaalf uur verholpen.

Volgens een woordvoerder van ProRail zijn er problemen met de technische installatie in de tunnel bij Best. “Treinen kunnen daardoor niet veilig door de tunnel. We verwachten dat de problemen rond twaalf uur zijn opgelost, maar zeker weten doen we het niet.” Inmiddels rijden er ook bussen van Eindhoven naar Best en Boxtel (v.v.). Reizigers krijgen het advies om de reisinformatie in de gaten te houden of een alternatief te zoeken voor hun reis, meldt Omroep Brabant.

“Op Eindhoven Centraal is het druk, maar niet drukker dan normaal”, laat verslaggever René van Hoof weten. “Er is ook geen sprake van paniek of chaos.” Op het station zijn alle banken bezet. Reizigers brengen de tijd door met hun smartphone of hebben hun laptop opengeslagen. Andere reizigers wachten geduldig op de trein en nemen tot die tijd nog een extra beker koffie.

Omroep Brabant