Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Treinverkeer tussen Tilburg en Den Bosch hervat

Foto: Collin Beijk

Een kraanwagen heeft donderdagmiddag rond kwart voor twee op een overweg in Vught drie bovenleidingen stuk getrokken. Daardoor was de rest van de dag geen treinverkeer mogelijk tussen Tilburg en Den Bosch in beide richtingen.

Spoorberheerder ProRail hoopte dat de herstelwerkzaamheden voor middernacht klaar waren. Later werd duidelijk dat de stremming tot vrijdagochtend ging duren. De NS heeft zowel snel- als stopbussen ingezet, laat een woordvoerder weten.

Op het traject stonden nog drie treinen stil toen de bovenleiding van de overweg op de Loonsebaan in Vught stuk getrokken werd. De 675 reizigers zijn met bussen naar hun eindbestemming gebracht.

Omreizen lastig
Den Bosch bereiken was ook vanuit Boxtel niet mogelijk. Alle drie de zuidelijke sporen van en naar de provinciehoofdstad waren niet bruikbaar. Omreizen kon alleen via Geldermalsen en Utrecht.

Aan de kraan hangen nog de bovenleidingen van de spoorwegovergang.

Volgens een 112-correspondent van Omroep Brabant moest de chauffeur enige tijd in zijn cabine blijven omdat de leidingen nog niet geaard waren. Uiteindelijk kon de chauffeur uit zijn cabine komen. De bovenleidingen waren over een lengte van honderd meter stukgetrokken.

Collin Beijk