Fietstunnel Stappegoor ruim miljoen euro duurder dan begroot

De fietstunnel onder Ringbaan-Zuid, die de verbinding tussen de binnenstad en Stappegoor veiliger moet maken, valt 1,2 miljoen euro duurder uit dan vooraf begroot. Onder andere de spanningen op de bouwmarkt leidden tot hogere kosten. Ook de vondst van resten van een boerderij uit de IJzertijd is een onvoorziene kostenpost. Er moet namelijk eerst extra…

De fietstunnel onder Ringbaan-Zuid, die de verbinding tussen de binnenstad en Stappegoor veiliger moet maken, valt 1,2 miljoen euro duurder uit dan vooraf begroot. Onder andere de spanningen op de bouwmarkt leidden tot hogere kosten.

Ook de vondst van resten van een boerderij uit de IJzertijd is een onvoorziene kostenpost. Er moet namelijk eerst extra archeologisch onderzoek worden uitgevoerd. Opmerkelijk is ook een andere vondst: De vijver naast Zwembad Stappegoor blijkt niet zomaar een vijver te zijn, maar een kunstwerk. Daardoor moet er nog eens 150.000 euro extra worden neergelegd om deze vijver weg te halen.

Maandag stemde de gemeenteraad in met de kostenoverschrijding, waardoor het benodigde geld vrijgemaakt wordt. De aanleg van de tunnel zou oorspronkelijk 4 miljoen euro gaan kosten.

Omroep Tilburg