Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Examenjaar van Nick gaat door coronacrisis iets anders dan gepland

TILBURG – Nick van Korven zit momenteel in zijn eindexamenjaar van de middelbare school. Al maanden leeft hij samen met zijn klasgenoten toe naar het einde van deze fase van zijn leven. Maar toen kwam het coronavirus en gaat alles net even wat anders dan gepland.

Een deel van de eettafel in de woonkamer is door Nick gereserveerd als online werkplek. Op die manier kan hij zijn lessen op afstand volgen. Donderdag kreeg hij voor het eerst online les. “We hebben een rooster toegestuurd gekregen wanneer de docenten beschikbaar zijn”, vertelt Nick op de camera. Geheel in lijn met het onderwijs op afstand, vindt ook dit interview op afstand plaats. “Je kan vragen stellen, de stof die je nog niet kent spijker je zo even bij dus in die zin mis ik op dit moment geen les.”

Geen zorgen

Ongerust over het verloop van zijn examenjaar, is Nick niet. “Zo’n besluit is natuurlijk landelijk, dus het zal nooit ten koste gaan van jou. Maar ja, je gaat toch meteen nadenken van ‘Oh, hoe ga ik dan mijn centrale toetsen maken en de examens, gaan die door? Het gala, gaat dat door?’ Dat is ook een vraag die bij heel veel leerlingen net zo belangrijk is als de examens.”

Ook buiten school gaan de dingen er anders aan toe voor Nick. Afspreken met vrienden is er even niet meer bij. “Normaal zou je zeggen, kom we zoeken een groep op, we gaan iets leuks doen. Dat gaat nou gewoon niet, dus je moet er iets anders van maken. Het is gewoon anders dan normaal.”

Tijmen Moelker