Ernstige mishandeling vrouw in AZC Gilze, twee arrestaties

Een woning aan de Djatistraat in Tilburg-West is overvallen. Meerdere daders zijn na de overval te voet gevlucht en het is nog onbekend of er iets buit is gemaakt.
Foto: politie

GILZE – In het Asielzoekerscentrum Prinsenbosch zijn zondag aan het eind van de middag een 26-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Nigeria aangehouden. Het stel wordt verdacht van de zware mishandeling van twee vrouwen, van 20 en 22 jaar. Daar werd bij geslagen en met kokend water gegooid. Het 22-jarige slachtoffer liep daar tweedegraads brandwonden bij op.

De slachtoffers hebben in het bijzonder een relatie met elkaar. Het delict vond plaats in de nacht van zondag 2 op maandag 3 augustus jl. Er ontstond toen een ruzie met enkele landgenoten, waar de vrouw van 20 bij is geslagen en het slachtoffer van 22 met kokend water is overgoten. Hierdoor liep zij brandwonden op en moest ze voor behandeling naar een ziekenhuis in Tilburg. Inmiddels heeft de vrouw wel aangifte gedaan van ernstige mishandeling. Van haar vriendin wordt ook nog een aangifte opgenomen.

Aanhoudingen

De twee verdachten zijn zondag 9 augustus even voor zes uur in de middag aangehouden en vastgezet. Dit is gebeurd omdat zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en zware mishandeling. De recherche stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Kees-Luc Simons