Enquête over verkeerssituatie Cityring

Tilburg – Op de Heuvelring staan sinds februari matrixborden die op rustige momenten één rijstrook afsluiten. Dit om de veiligheid van de Heuvelring te verbeteren. De gemeente wil van inwoners horen hoe ze de verkeerssituatie ervaren.

De eerste pilot op de Heuvelring eindigt maandag 16 april 2018. Gedurende de pilot rijdt het autoverkeer op de Heuvelring op rustige momenten over één rijstrook.

Ook de oversteekplekken op dit stukje Cityring hebben tijdelijk opvallende grote, witte stippen. De gemeente test of deze maatregelen de verkeersveiligheid van de Heuvelring verbeteren.

De gemeente wil graag van inwoners hun mening weten, via deze link kun je een enquete invullen: tilburg.premiumsurvey.datacoll.nl. De gemeente hoort graag uw ervaringen. Loopt, fietst of rijdt u geregeld over de Heuvelring, dan kunt u deze enquête invullen.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de volgende proeven op de Paleisring-Schouwburgring en de Noordhoekring in volle gang. Zodra de nieuwe gemeenteraad de financiering van deze pilots goedkeurt, kunnen de laatste twee starten. Dit is waarschijnlijk nog voor de zomervakantie.

Omroep Tilburg