Efteling gaat jaarlijks 80.000 entreetickets doneren voor arme gezinnen

Bron: de Efteling

De Efteling en Stichting Leergeld slaan de handen ineen voor een bijzondere samenwerking. De komende vijf jaar krijgt de stichting ieder jaar 80.000 entreetickets van het attractiepark om uit te delen aan gezinnen met geldzorgen.

De komende kerstvakantie worden de eerste kaarten uitgedeeld. Hans Janssen, voorzitter van de stichting en tevens burgemeester van Oisterwijk, hoopt hiermee gezinnen die het financieel moeilijk hebben ‘een betoverende dag te bezorgen’. “Het werk dat Stichting Leergeld doet is ontzettend belangrijk in de maatschappij waarin we samen leven”, zegt hij in een persbericht.

Onbetaalbaar
Een dagje naar het sprookjespark wordt steeds duurder. Zonder parkeerkosten kun je al snel 48 euro neerleggen. Dat is voor veel gezinnen onbetaalbaar, weet ook Gaby van den Biggelaar, directeur van de stichting. “Kinderen uit gezinnen met geldzorgen kunnen vaak niet meedoen aan activiteiten die voor andere kinderen heel normaal zijn, bijvoorbeeld op school of tijdens de vakantie”, vertelt ze. “Samen onbezorgd herinneringen maken tijdens een uitje, zoals een bezoek aan de Efteling, hoort daar ook bij.”

Stichting Leergeld helpt jaarlijks zo’n 160.000 kinderen door heel Nederland. De reisafstand naar Kaatsheuvel kan voor sommige gezinnen alsnog een drempel te veel zijn. Van den Biggelaar laat daarom in het persbericht weten samen met gezinnen ‘naar alle mogelijkheden te kijken’.

Edita Saakian