‘Een Lus in het Landschap’

Tilburg – Het ontwerp ‘Een Lus in het Landschap’ van Elena Lledo heeft de ontwerpwedstrijd voor de uitkijktoren in het gebied Moerenburg-Koningshoeven gewonnen. De toren in de vorm van een spiraal wordt 25 meter hoog en bestaat uit een langzaam omhoog lopend voetpad. Tilburgers konden de afgelopen twee maanden een stem uitbrengen op een van de vijf geselecteerde ontwerpen. Meer dan 1000 Tilburgers deden dat.

Ontwerpster Elena Lledo gaat het ontwerp de komende maanden verder uitwerken. Het streven is om eind 2017 een definitief uitgewerkt ontwerp te hebben. Wethouder Mario Jacobs: “We wilden alle Tilburgers de kans geven hun stem uit te brengen. Niet alleen de stad heeft de afgelopen maanden de moeite genomen om te kiezen uit de vijf ontwerpen, ook de omwonenden hebben in groten getale hun stem uitgebracht.

Het winnend ontwerp geeft een extra impuls aan het gebied en zorgt voor een verbinding tussen de gebieden Koningshoeven en Moerenburg”. Landschapspark Moerenburg-Koningshoeven vormt de poort tot Het Groene Woud en verbindt de stad met het omliggende Brabantse platteland.

Omroep Tilburg