Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Dronken automobilist rijdt in op agent

Foto: Politie

Een dronken automobilist is vrijdagavond ingereden op een agent op de Spoorlaan in Tilburg. Na een korte achtervolging wist de politie de 36-jarige Tilburger aan te houden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling.

De verdachte reed luid toeterend over de Spoorlaan en twee agenten op een fiets gaven hem daarom een stopteken. Op het moment dat de automobilist zijn identiteitskaart wil pakken, ziet de agent een fles lachgas liggen. Vervolgens loopt de situatie uit de hand.

Over de fiets
De bestuurder geeft gas en rijdt in op de agent die met zijn fiets voor de auto staat. De politieman kan net op tijd wegspringen en weet ongedeerd te blijven, maar de auto gaat over zijn tweewieler heen. Na een korte achtervolging wordt de man alsnog opgepakt.

Omdat de Tilburger opzettelijk op de agent inreed, wordt hij verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling. Alleen daarbij bleef het niet voor de man. Op het bureau bleek dat hij twee keer zoveel alcohol had gedronken als toegestaan.

Weer geen rijbewijs
Vermoedelijk heeft hij ook lachgas gebruikt omdat er een ballonnetje werd gevonden toen agenten hem fouilleerde. Verder bleek het ook al de derde keer te zijn dat de man zonder rijbewijs reed. De politie heeft zijn auto in beslag genomen.

Collin Beijk