Doelpunt recordhouder Maartje Paumen wordt nieuwe trainer HC Tilburg

Maartje Paumen, voormalig top-hockeyster, begint aan een nieuw hoofdstuk in haar carrière. Ze neemt de rol van hoofdtrainer op zich bij de hockeysters van HC Tilburg. Deze benoeming markeert een grote stap voor Paumen, aangezien dit haar eerste keer is als hoofdcoach na een periode als assistent-coach.

De 38-jarige Maartje Paumen neemt de rol over van Ageeth Boomgaardt, die onverwacht vertrekt bij de hoofdklasseclub. Om haar te ondersteunen in deze uitdagende periode, zal oud-international Ireen van den Assem haar assistent zijn. De twee hebben eerder samengewerkt bij HC Den Bosch en Oranje, waar ze samen successen hebben gevierd.

Recordaantal doelpunten

De oud-hockeyster heeft een indrukwekkende staat van dienst als speler, met 235 interlands voor het Nederlands hockeyteam en een recordaantal van 195 doelpunten. Hierdoor is Paumen een van de meest gerespecteerde namen in de hockeywereld. Ze heeft twaalf prijzen gewonnen met Oranje, waaronder olympisch goud in 2008 en 2012. Na haar actieve hockeycarrière heeft ze de stap naar het trainerschap gemaakt, en nu staat ze voor het eerst aan het roer als hoofdtrainer.

Eerder dit jaar gaf Paumen aan dat ze na dit seizoen HC Tilburg zou verlaten, na vier jaar trouwe dienst. Ze was toe aan een nieuwe uitdaging en deze kans als hoofdcoach biedt haar de mogelijkheid om haar trainersloopbaan naar een hoger niveau te tillen. Haar ervaring als assistent-coach bij MOP uit Vught heeft haar voorbereid op deze stap.

De benoeming van Maartje Paumen bij HC Tilburg markeert een nieuw tijdperk voor de club en biedt haar de kans om haar kennis en ervaring over te dragen aan een nieuwe generatie hockeysters. Haar leiderschap en ervaring in de sport moeten een positieve invloed gaan hebben op het team. Haar aanstelling komt namelijk op een cruciaal moment voor HC Tilburg. Aangezien de ploeg strijdt om degradatie uit de hoofdklasse te voorkomen, moet er iets veranderen. Met nog één wedstrijd te gaan en de elfde plek op de ranglijst is haar komst een ‘maak het of kraak het’-verhaal.

LEES OOK:
Ouderen leren elkaar kennen tijdens het sporten bij HC Tilburg
Stadsforum – S01E028 – Ireen van den Assem

Tristan Kans