Dieven mishandelen getuige, omstanders schieten te hulp

Foto: Politie

Een man en vrouw hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 46-jarige Tilburger mishandeld. Het slachtoffer fotografeerde het tweetal nadat hij ze ladder van een bouwterrein zag meenemen. De Tilburger kreeg klappen, maar met de hulp van twee voorbijgangers is het stel toch aangehouden.

Het slachtoffer zag rond middernacht een man en vrouw over een hek bij een bouwterrein klimmen aan de Burgemeester Brokxlaan in Tilburg. Ze hadden een ladder bij zich en hij vermoedde dat die gestolen was. De man besloot het tweetal te achtervolgen en maakte op de Karrestraat een foto van ze.

Dat konden de twee verdachten niet waarderen en ze belaagden de getuige. Hij kreeg klappen en moest de foto verwijderen. Het slachtoffer wist uiteindelijk te ontkomen, maar kwam er op de Stattionsstraat achter dat hij tijdens de vechtpartij zijn bril was verloren. Samen met een voorbijganger ging hij weer terug naar de Karrestraat.

Het stel was daar nog steeds en weer kwam het tot een vechtpartij. Alleen door de hulp van de voorbijganger die was meegelopen en nog een andere omstander, konden de twee onder controle gehouden worden. De politie heeft de man en vrouw van 39 en 42 jaar vervolgens meegenomen.

Ze zijn vast gezet en worden verdacht van diefstal, mishandeling, bedreiging en vernieling van de bril.

Collin Beijk