Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

De Wever biedt extra bedden voor patiënten uit het ETZ

Het RONAZ heeft De Wever gevraagd om extra bedden voor coronapatiënten

TILBURG – Het aantal patiënten met corona stijgt nog steeds. Het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ) heeft om die reden De Wever gevraagd om extra bedden ter beschikking te stellen. In de eerste plaats om bedden in de ziekenhuizen niet langer dan nodig bezet te houden. Maar ook om de huisartsen in onze regio te ontlasten.

De Wever heeft aan deze oproep gehoor gegeven. Men stelt 64 bedden voor patiënten met corona ter beschikking op de locatie Damast. Dit centrum ligt op hetzelfde terrein als het ETZ Elisabeth. Ook beschikt het over de juiste en veilige voorzieningen voor patiënten die positief zijn getest op COVID-19. Want voor hen is quarantaine nodig. De specialisten Ouderengeneeskunde van De Wever staan nu dan ook al in nauw contact met collega’s uit het ETZ en met huisartsen. Met name dus over het toepassen van het beleid als het gaat om opname en behandeling.

De voorbije dagen is er hard en op een veilige manier gewerkt om deze extra bedden op tijd klaar te hebben staan. Voor de verwijzers is De Wever 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Kees-Luc Simons