Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

De oldtimer van Bram en Thomas is gejat: ‘Er zat maanden werk in’

Er is lang aan de camper gewerkt (foto: Thomas Hester).

Bram en Thomas Hester uit Tilburg zijn er helemaal kapot van. De oldtimer camper waar ze maandenlang aan werkten, is dit weekend gestolen. De wagen was helemaal opgeknapt met bloed, zweet, tranen, een boel liefde en een hoop geld. Maar voordat ze echt gebruik konden gaan maken van hun Mercedes-camper uit 1978, is die gestolen. Thomas en Bram rusten niet voor ze hun wagen weer hebben gevonden. Er wordt zelfs in de haven van Antwerpen gezocht.

Bram (25) en Thomas (27) zijn allebei fervent kitesurfers. Met een vintage camper zouden ze met hun kite-spullen en hun vrienden naar het strand kunnen rijden, was het idee. Vorig jaar kocht Bram de wagen en met de hele familie werd er maanden aan gewerkt om hem op te knappen, meldt Omroep Brabant.

“We werkten eraan op het bedrijf van onze vader”, vertelt Thomas. “We hebben er verschillende stukken plaatwerk op gelast, de constructie is verstevigd, alle roest hebben we eruit gehaald”, somt hij op. “Alles is geschuurd, de elektra is vervangen, er zit een nieuwe accu in, alles is geschilderd. Maanden werk hebben we eraan gehad.”

“Hier zit zóveel in, we zouden hem nooit meer verkopen.”

Het was een prachtig project waar de jongens met liefde aan werkten. “We zeiden zelfs nog tegen elkaar, ‘hier zit zó veel in, deze wagen gaan we nóóit meer verkopen’. Dat is misschien nog wel het meest zure van alles.”

Want nog voordat de opgeknapte oldtimer goed en wel dienst kon gaan doen voor al die prachtige ritjes naar het strand, of de vakantie van Bram die over een paar weken gepland stond, werd de camper dit weekend gestolen. “Hij stond bij onze vader op een afgesloten bedrijventerrein”, vertelt Thomas. “Echt niet zomaar langs de straat waar iemand met een schroevendraaier hem mee kon nemen.”

De dief of dieven hebben er hun best voor moeten doen. “Het hek is doorgeknipt om binnen te komen en met de oldtimer zijn ze er vervolgens dwars doorheen gereden.” De politie werd meteen ingeschakeld en camerabeelden zijn opgevraagd. “Maar dat duurt lang en wie weet waar hij ondertussen naartoe gaat.” Dus zijn de broers daarom nu zelf op zoek.

“We moeten íets doen, al is het een wanhoopspoging.”

Bram rijdt rondjes in Tilburg in de hoop hun camper tegen te komen. Thomas is naar de haven van Antwerpen gereden om de oldtimer daar te zoeken. “Het schijnt voor te komen dat zulke wagens meteen het land uit worden gebracht en op een boot worden gezet.” Dus besteedt hij zijn zondag op een rangeerterrein in de Belgische haven, turend door een verrekijker in de hoop een glimp op te vangen van de camper.

Al realiseert hij zich dat de kans klein is dat hij op dat enorme terrein hun camper echt terugvindt. Als hij daar al is. “Maar we moeten íets doen. Het is een wanhoopspoging, maar beter dan niets. We houden hoop dat we hem ooit terugvinden.”

De oldtimer is niet allrisk verzekerd. “Dat is onbetaalbaar. We hebben er voor 12.000 euro aan versleuteld. Dat is allemaal weg. En alle uren die we erin hebben gestopt. Het is gewoon allemaal weg.”

Omroep Brabant