Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Chroom-6: Tilburg heeft zorgplicht verzaakt

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het Willem II stadion werden donderdagochtend de bevindingen gepresenteerd van de commissie die onderzoek heeft gedaan naar het gebruik van chroom-6-houdende verf in een werkplaats van de NS in Tilburg. In de betreffende werkplaats werkten inwoners van de gemeente Tilburg, in het kader van een re-integratietraject. Tijdens de werkzaamheden, waaronder…

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het Willem II stadion werden donderdagochtend de bevindingen gepresenteerd van de commissie die onderzoek heeft gedaan naar het gebruik van chroom-6-houdende verf in een werkplaats van de NS in Tilburg.

In de betreffende werkplaats werkten inwoners van de gemeente Tilburg, in het kader van een re-integratietraject. Tijdens de werkzaamheden, waaronder het schuren van de met chroom-6-houdende verf beschilderde treinen, zijn verschillende mensen in aanraking gekomen met de stof, die schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Daarbij is gewerkt met onvoldoende beschermingsmiddelen.

Hoewel de onderzoekscommissie het de NS kwalijk neemt dat zij de gemeente Tilburg niet heeft geïnformeerd over de risico’s die de werknemers liepen, is het vooral de gemeente Tilburg die volgens de commissie haar zorgplicht ten opzichte van de werknemers heeft verzaakt.

Omroep Tilburg