CDA Tilburg vraagt naar aanpak gebruik lachgas

Tilburg – Sinds enige tijd is het gebruik van lachgaspatronen onder jongeren populair als partydrug. De patronen voor lachgas zijn legaal verkrijgbaar. Het CDA Tilburg heeft hierover vragen gesteld aan het College van B&W.

Lange tijd werd verondersteld dat het gebruik van deze drug geen schadelijke gevolgen zou hebben. Drugsdeskundigen maken zich zorgen over het toenemend gebruik van lachgas door tieners. Op langere termijn zou het gebruik leiden tot concentratieverlies en vermoeidheid.

Het Tilburgs stadsbestuur is inmiddels al in gesprek met de GGD en Novadic-Kentron hierover. Naar leerlingen toe is het gebruik van lachgas een onderdeel van de Gezonde School aanpak, thema Alcohol, Roken, Drugs. Er is nu geen specifiek lespakket over lachgas.

Voor leerkrachten en professionals worden vanuit Novadic-Kentron verschillende trainingen aangeboden en voor ouders wordt dit onderwerp meegenomen in ouderavonden over genotmiddelen. Gastlessen, lespakketten en trainingen worden kosteloos aangeboden.

Omroep Tilburg