Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Burgemeester Theo Weterings opent eerste drinkwaterpunt

Tilburg – De gemeente Tilburg krijgt de komende tijd 15 nieuwe, openbare watertappunten. Dit in het kader van de campagne #waterjeweettoch, die in de week van 9 april start.

Brabant Water is al langer actief met het aansluiten van openbare drinkwatertappunten. Hiervoor werken ze samen met Brabantse gemeenten. Burgemeester Theo Weterings opent het eerste openbare drinkwaterpunt op 10 april om 15:30 uur aan de Generaal Smutslaan.

#waterjeweettoch is opgezet door Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Tilburg in samenwerking met Brabant Water. De waterpunten komen bij sportveldjes en in een aantal parken in Tilburg. JOGG zet zich onder meer in, door het drinken van zoete drankjes en sappen te ontmoedigen. Water is daar een prima alternatief voor.

Een dag eerder worden er ook tappunten geopend bij de basisscholen Meander, Triangel en Don Sarto. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien.

Met het plaatsen van watertappunten wil de gemeente mogelijk maken dat iedereen altijd en overal water kan drinken omdat het goedkoop, gezond en makkelijk is. Daarnaast ondersteunt de gemeente met het plaatsen van een tappunt drinkwaterprojecten in Afrika.

Omroep Tilburg