Budgetkermis gaat toch door met minimaal 200 bonnenboekjes

Een van de bonnenboekjes van vorig jaar (foto: Omroep Tilburg)

De Budgetkermis gaat ook dit jaar ‘gewoon’ door. Dat betekent dat er ook nu weer honderden bonnenboekjes worden verspreid onder de minstbedeelden in Tilburg. Het zijn er tot nu toe wel minder dan vorig jaar. “We weten echt nog niet zeker of we vijfhonderd boekjes gaan halen.”

Waar vorig jaar nog geld was voor zo’n vijfhonderd bonnenboekjes lijken het er dit jaar toch wat minder te worden. Op dit moment is er ruimte voor zo’n tweehonderd stuks, maar kermisexploitant Frank Vale heeft de moed nog niet opgegeven. “We weten echt nog niet zeker of we de vijfhonderd weer gaan halen, maar we doen er wel alles aan. Links en rechts krijgen we wat sponsortoezeggingen en dat helpt ook.”

Niet genoeg geld
Dat is goed nieuws voor de Budgetkermis, want eerder liet initiatiefnemer Robert Martens weten dat het dit jaar lastig zou gaan worden. Er was niet genoeg geld voor bonnenboekjes en Robert was dan ook bang dat zijn doelstelling om kinderen blij te maken niet gehaald zou worden.

Naast het zoeken van sponsoren is er ook een aantal subsidieaanvragen gedaan. “Een deel daarvan loopt nog”, vertelt Frank Vale. “Wel weten we al dat het Suikertantefonds in ieder geval subsidie gaat verlenen.” Hij hoopt de komende tijd nog net wat extra geld binnen te halen om weer zo’n vijfhonderd kinderen blij te kunnen maken. “Ook de andere kermisexploitanten doen allemaal net wat extra, maar ze kunnen ook niet alles gratis weggeven.”

Nieuwe attracties
De Budgetkermis staat dit jaar weer op het terrein van ’t Laar. Deze editie zijn er drie nieuwe grote attracties. Zo staat er onder andere een flinke attractie die over de kop gaat en een loophuis met drie verdiepingen.

De Budgetkermis loopt van vrijdag 12 mei tot en met zondag 21 mei. Het is een initiatief van oud-conciërge Robert Martens die op het Willem II college hoorde dat niet iedereen naar de ‘normale’ Tilburgse Kermis kon.

Pieter Soethout