Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Brute overvallers laten slachtoffers geschrokken achter in een telefoonwinkel

De politie heeft in een woning aan de Ringbaan-Oost een man en een meisje aangehouden op verdenking van bezit en gebruik van vuurwapens.

De schrik zit er nog goed in bij de eigenaar en een medewerker van een telefoonwinkel aan de Piusstraat. Zij werden onlangs het slachtoffer van een gewapende overval waarbij met een vuurwapen en een mes gedreigd werd.

Op zaterdag 10 april kwamen even na twee uur in de middag twee mannen de telefoonwinkel binnen en bedreigden ze de medewerker en de eigenaar met een pistool en een mes. Intussen stuurden de daders de slachtoffers naar de kantoorruimte. Een van de mannen sloeg daarna de glasplaat van de vitrinekast in de winkel kapot. Hij haalde daar in rap tempo enkele mobieltjes uit. Ze stopten die in gele tassen en toen verlieten ze met hun buit de zaak.

De overval ging snel, maar de impact op de medewerkers is er niet minder om. De man met het mes is tussen de 20 en 30 jaar oud, draagt een zwarte jas met capuchon van het merk North Face en een blauwe broek met een witte streep aan de zijkant. De man met het pistool is even oud, en draagt ook donkere kleding.

Het programma Bureau Brabant van Omroep Brabant toont in de uitzending van maandag 7 juni een reconstructie van de overval. Maar ook beelden van de twee daders. De eigenaar van de telefoonwinkel vertelt over de enorme impact die de gewelddadige diefstal heeft gehad.

Kees-Luc Simons