Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Bruid belandt op trouwdag in ziekenhuis: huwelijk daarom voltrokken in ETZ

Vivian en Nienke waren de twee extra getuigen (foto: ETZ/Instagram).

Kijken naar wat wél mogelijk is: het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg gaf onlangs het goede voorbeeld. Uitgerekend op haar trouwdag belandde een vrouw met ernstige klachten op de spoedeisende hulp. Maar dat betekende niet dat er een streep door de bruiloft ging.

De bruiloft is misschien wel de mooiste dag van je leven. Maar niet alles loopt altijd volgens plan. De bruid belandde op de eerste hulp met ernstige klachten. En even leek het alsof er een dikke streep door het hele feest zou gaan, schrijft Omroep Brabant.

Een beetje omdenken is een ziekenhuismedewerker niet vreemd. Dus besloten verpleegkundige Vivian en arts-assistent Nienke alles op alles te zetten om de bruiloft toch door te laten gaan. “Kan de bruid niet naar de bruiloft, dan halen we de bruiloft naar het ETZ.”

Het stel trouwde niet in Tilburg en dus moest er nogal wat geregeld worden. “Uiteindelijk is het met de medewerking van de ambtenaren gelukt. Er waren wel twee extra getuigen nodig. Die rol hebben Nienke en ik natuurlijk op ons genomen”, zo schrijft Vivian op de Instagrampagina van het ETZ.

Bij een bruiloft horen bloemen, koffie, thee, taart en niet te vergeten: bubbels. Dat werd geregeld door collega’s van de spoedeisende hulp. De huisfotograaf van het ziekenhuis kroop voor even in de rol van trouwfotograaf.

“Het kersverse paar heeft ondanks de ziekte van de vrouw genoten. Ze vonden het geweldig.”

Het huwelijk werd in het ziekenhuis voltrokken (foto: ETZ/Instagram).

Omroep Brabant