Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Brand in Italiaans restaurant Giardino d’Italia in de Reeshof

TILBURG – In Italiaans restaurant Giardino d’Italia in de Reeshof heeft donderdagnacht een brand gewoed. De brand is waarschijnlijk begonnen in een van de twee pizzaovens, in het restaurant ook wel Hans & Grietje genoemd.

Eigenaar Bram van Beurden werd vrijdagochtend om half 5 wakker gebeld door zijn moeder: “Dan weet je wel dat er iets aan de hand is”. Bram scheurde vervolgens naar het restaurant, waar de brandweer de brand al onder controle had. De brand in Giardino d’Italia was namelijk een half uur eerder gespot door oplettende surveillanten van de politie.

“De brand kan ontstaan zijn in Hans, één van onze pizzaovens. We noemen ze Hans en Grietje, dat is makkelijker dan links en rechts. Maar de precieze toedracht is nog niet duidelijk, dat wordt nog onderzocht”, aldus Bram.

Bram was samen met zijn team keihard aan het werk om op 1 juni weer open te mogen met een nieuwe voortuin. Dat plan is voorlopig even in het water gevallen. Maar Bram blijft positief. “Als we net zo veel geluk krijgen als dat we nu pech hebben gehad, komen er mooie tijden aan” grapt Bram. En zo is het.

Kaylee Noteboom