Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Auto met ontvoerde vrouw klemgereden na achtervolging over A58 en A50, bestuurder opgepakt

Achtervolging vanuit België eindigt bij Son (foto: Omroep Brabant).

Een Nederlandse vrouw is woensdagmiddag door haar ex-partner ontvoerd, toen ze op bezoek was bij haar ouders in Essen, net over de Belgische grens bij Roosendaal. Er volgde een spectaculaire achtervolging over de A50, die uiteindelijk door Belgische en Nederlandse politiewagens werd beëindigd bij Son. Daar werd de bestuurder met twee waarschuwingsschoten gedwongen te stoppen en de vrouw vrij te laten. Zij raakte niet gewond.

De man, ook een Nederlander, is aangehouden. Dat bevestigt de korpschef van de Belgische politiezone Grens. “Wij kwamen in actie toen er iemand met enorme snelheid de landsgrens overging. Toen bleek al snel dat er een vrouw tegen haar wil naast hem zat. Later werd duidelijk dat zij met een mes gedwongen is in te stappen.”

De achtervolging begon in België en ging via de A58 langs Tilburg in de richting van Eindhoven. Volgens een politiewoordvoerder probeerden meer dan tien politieauto’s en auto’s van arrestatieteams de grijze BMW tot stoppen te dwingen. “Dat ging niet zonder slag of stoot. Er is met hoge snelheden over de A58 gereden”, zegt een politiewoordvoerder tegen Omroep Brabant.

De achtervolging van de A58 ging over naar de A50. Daar is om kwart over een de auto tot stoppen gedwongen toen hij ging spookrijden. De bestuurder is vervolgens op de afrit bij industrieterrein Ekkersrijt aangehouden.

Omroep Brabant