Bloemenzaak gooit handdoek nog niet in de ring

TILBURG – Bloemenzaak ’t Boeketje aan het Pieter Vreedeplein geeft zich niet snel gewonnen. Met een petitie probeert de bloemist te voorkomen dat ze het veld moeten ruimen. In de nieuwe plannen voor het plein is er namelijk geen plaats meer voor de kiosk.

Ondernemer Johan Kools is allerminst blij met de gang van zaken. Vorig jaar in december kreeg Kools te horen dat hij in de laatste maand van dit jaar de sleutels in mocht leveren. “Want wij gaan uw hokje even lekker platgooien en dan gaan we er een leuke horecatent van maken”.

Onderhandelen met vastgoedinvesteerder Wereldhave bleek geen succes. Er waren wel alternatieven aangeboden, waaronder in de huidige kantine van de Plus-supermarkt onder het plein (“Wij horen met onze bloemenzaak niet beneden in de Plus thuis”) en een deel van het pand waar Sissy-Boy zat (“Dan krijg je een kostenplaatje te zien, daar vielen we gewoon van achterover”).

Ook een gesprek met wethouder Erik de Ridder (CDA) leverde volgens de ondernemer nog niet het gewenste resultaat op.

Hoe het afloopt voor ’t Boeketje moet nog blijken. Op 20 december barst de juridische strijd pas echt los in de rechtszaal.

[mh_media type=video]

Omroep Tilburg