Binnenstadmanagement onderzoekt energiebesparing bij Tilburgse winkels

Bij het besparen van energie wordt er misschien al snel gedacht aan minder lang douchen en de lichten uitdoen als je de kamer uit gaat. Maar natuurlijk zijn het niet alleen huishoudens die energie verbruiken. Ook in winkels wordt er aardig wat gas, water en elektriciteit verbruikt. Het Tilburgse binnenstadmanagement stuurt daarom een onderzoeksbureau langs…

Bij het besparen van energie wordt er misschien al snel gedacht aan minder lang douchen en de lichten uitdoen als je de kamer uit gaat. Maar natuurlijk zijn het niet alleen huishoudens die energie verbruiken.

Ook in winkels wordt er aardig wat gas, water en elektriciteit verbruikt. Het Tilburgse binnenstadmanagement laat daarom 50 zaken in de Tilburgse binnenstad onderzoeken. Dit doen ze om te zien hoe er is te besparen.

Het gaat daarbij niet alleen om openstaande winkeldeuren. Ook de manier waarop de voorraad wordt aangevoerd en afval wordt afgevoerd is onderdeel van de zogenaamde energiescan. We liepen samen met Helicon-docent Stijn Wijermars alvast een rondje door het centrum van Tilburg. En we keken wat er mogelijk is op het gebied van het besparen van energie.

Omroep Tilburg