Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Beschonken bestuurster rijdt tegen een boom en valt door de mand

Op de Taxandriëbaan in Tilburg-West reed in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto tegen een boom. De 22-jarige bestuurster bleek beschonken te zijn en is aangehouden.
Foto: cottonbro / Pexels

TILBURG – Op de Taxandriëbaan reed afgelopen nacht een auto tegen een boom. Hoewel beide inzittenden wegrenden, zijn ze niet veel later aangetroffen. De 22-jarige bestuurster uit Tilburg bleek onder invloed van alcohol te zijn en is aangehouden. Ze kregen ook een proces-verbaal voor het overtreden van de avondklok.

Het tweetal viel rond 00.30 uur direct op in de lege straten toen zij na het ongeval samen over straat liepen. De vrouw, die niet in staat was om recht te lopen, bloeddoorlopen ogen had en sterk naar alcohol rook, ontkende te hebben gereden. Tijdens het gesprek met de agenten vielen ineens de autosleutels uit haar zak op de grond. Hierop is de vrouw aangehouden en naar het bureau gebracht. Hier blies ze 675 µgl, terwijl het niet hoger mag zijn dan 220 µgl (microgram alcohol per liter). De bestuurster bleek niet alleen beschonken te zijn, maar ze bleek ook te rijden met een ingevorderd rijbewijs. Tegen haar is daarom proces-verbaal opgemaakt. De beschadigde auto is getakeld.

Kees-Luc Simons