Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Beroving jongen van 12 jaar, twee minderjarigen aangehouden

Het slachtoffer van een beroving vertelde dat hij bij een supermarkt liep. Er kwamen twee jongens op hem af. Een van hen eiste dreigend zijn gsm op, als de jongen die niet gaf zou hij kapot geslagen en met een mes gestoken worden.
Foto: Oliur Rahman / Pexels

TILBURG – Een 12-jarige Tilburgse jongen is zaterdag rond de klok van negen uur in de avond op het Paletplein door twee knapen beroofd van zijn telefoon. De politie arresteerde een uur daarna op de Dragonstraat twee verdachten, jongens van 15 en 16 jaar uit Tilburg.

Het slachtoffer vertelde dat hij bij de supermarkt liep op het Paletplein. Er kwamen toen twee jongens lopend op hem af. Een van hen eiste bij de beroving dreigend zijn gsm op, als de jongen die niet gaf zou hij kapot geslagen en met een mes gestoken worden. De jongen van 12 schrok daar zo van dat hij zijn telefoon aan hen afgaf. Thuis heeft hij het tegen zijn moeder verteld die direct de politie belde.

Agenten sloegen aan op de signalementen. Want zij kregen direct een vermoeden om wie het ging. Ze troffen deze twee jongens aan op de Dragonstraat. Ze voldeden aan het signalement en zijn aangehouden.

Maar de gestolen telefoon is niet bij hen aangetroffen. De politie onderzoekt daarom nog waar het mobieltje van de aangever gebleven is. Mogelijk gooiden de daders de gsm van de jongen na de beroving op hun looproute weg.

Kees-Luc Simons