Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Beroving bij een pinautomaat, dader snel gearresteerd

De politie heeft tijdens een zoekactie een Tilburger aangehouden voor een beroving bij een pinautomaat op het Bart van Peltplein.
Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

TILBURG – De politie heeft tijdens een zoekactie dinsdag rond 13.10 uur in de tuin van een woning aan de Hoefstraat een 21-jarige Tilburger aangehouden voor diefstal. Hij zou kort daarvoor bij de geldautomaat op het Bart van Peltplein een 37-jarige Tilburger beroofd hebben.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij vertelde dat hij bij de automaat net een aanzienlijk bedrag, enkele duizenden euro’s, gepind had. Hij zag dat op dat moment een man kwam aanlopen. Deze man trok al het geld met een forse ruk uit zijn handen. Diverse eenheden van de politie kwamen ter plaatse. Een getuige had intussen gezien dat de dief over een schutting was geklommen. Agenten hebben toen met toestemming van de bewoners een paar tuinen doorzocht. Later werd in een van die tuinen de verdachte, verstopt onder een zeil, bij een overkapping gevonden. Op zijn aanwijzing werd de buit van de beroving bij de pinautomaat gevonden. Deze bleek achter een houten plank te zitten.

Kees-Luc Simons