Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Basisscholen in Tilburg zijn weer open

TILBURG – Net als veel andere scholen in Nederland, zijn ook de Tilburgse basisscholen vanaf maandag weer geopend voor de leerlingen. Nadat veel scholieren de afgelopen tijd op afstand onderwijs kregen, bijvoorbeeld via een videoverbinding, wordt de draad nu weer opgepakt in de klassen zelf. Veel dingen gaan er echter nog steeds anders aan toe vergeleken met vóór de coronacrisis.

Binnen de klassen van de basisscholen zijn er vaak veel maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat alle richtlijnen zo goed mogelijk worden nageleefd. Maar ook moet er worden nagedacht over de omgeving van de school. Na schooltijd staan veel ouders klaar om hun kind op te vangen en is het vaak erg druk met auto’s, wachtende papa’s en mama’s en kinderen. Bij basisschool De Elzen in de Bomenbuurt in Tilburg hebben ze daar over nagedacht.

Na schooltijd wordt de straat zo’n drie kwartier afgesloten. De kinderen lopen klas voor klas naar buiten, waar ze kunnen worden opgehaald door de ouders. Op die manier probeert de school te voorkomen dat het te druk wordt in de omgeving van het schoolgebouw.

Veel kinderen zijn blij dat ze weer écht naar school mogen. Maar ook de ouders vinden het fijn dat de kinderen weer de deur uit mogen. “Heerlijk, rust thuis. We mogen weer beginnen”, vertelt een papa die staat te wachten voor de ingang van de school.

Tijmen Moelker