Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Automobilist met ingevorderd rijbewijs aangehouden na achtervolging

Drugscriminelen hebben drugsafval gedump op twee locaties in Tilburg-West
Foto: politie

UDENHOUT – Een 36-jarige automobilist is in de nacht van zondag op maandag rond 1 uur door de politie aangehouden na een achtervolging op de Kreitenmolenstraat. De Tilburger, die onder invloed was van alcohol en drugs, negeerde een stopteken en reed vervolgens met hoge snelheden door een woonwijk. Behalve zijn rijgedrag was er nog meer niet in orde: de auto van de bestuurder was niet verzekerd en had geen geldige APK. Ook had de man niet eens achter het stuur mogen stappen, zijn rijbewijs was namelijk ingevorderd.

De bestuurder viel op bij agenten toen hij al spookrijdend over de Koningsoordlaan reed. Agenten wilden de bestuurder daarom aan de kant zetten, maar de Tilburger negeerde het stopteken. De automobilist drukte het gaspedaal verder in, waarbij een snelheid van 120 kilometer per uur binnen de bebouwde kom werd bereikt.

Gripzakjes en lege bierblikjes

De bestuurder staakte uiteindelijk zijn vlucht op de Kreitenmolenstraat en werd met veel verzet aangehouden. Bij de aanhouding trof de politie lege gripzakjes, lege bierblikken en een gebruikershoeveelheid hennep aan. Bij de man is een bloedtest gedaan, om aan te tonen of de bestuurder onder invloed van alcohol en/of drugs was. Tegenover de politie verklaarde hij vier biertjes te hebben gedronken en iets te hebben gerookt. Het was overigens niet de eerste keer dat de bestuurder in aanraking kwam met agenten. Volgens de politie werd de man twee weken geleden ook al betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Dani Mom