Alle kramen zijn weer welkom op de markt

TILBURG – De coronamaatregelen voor de dag- en weekmarkten in Brabant zijn versoepeld. De afgelopen tijd waren alleen kramen waar voedsel wordt verkocht toegestaan, maar vanaf vrijdag mogen alle marktkooplieden hun kraam weer opzetten.

De voorzitters van de drie Brabantse veiligheidsregio’s hebben besloten dat onderscheid maken tussen food en non-food op marken in deze fase van de crisis niet meer legitiem is. Daarom mogen vanaf vrijdag alle kramen weer open. Er wordt wel strenger gehandhaafd op de markten. Er lopen boa’s rond die letten op de anderhalve meter afstand, de bekende hygiënemaatregelen en het verbod op samenkomsten.

Ook op de vrijdagmarkt op het Wagnerplein zijn weer non-food kramen te vinden. Het goede nieuws kwam voor marktkraamhouder Alex Schoonen na zes weken thuiszitten precies op het goede moment: “De muren kwamen op me af. Ik ben ontzettend blij dat ik gewoon weer aan het werk mag.” Het is niet alleen fijn voor de verkopers die afgelopen weken thuis moesten blijven, maar ook voor de andere marktkooplieden. “De markt komt weer tot leven. Dit is de eerste dag, maar je voelt het meteen,” aldus kraamhouder Peter de Ruijter.

Frederique Huting