Agressieve winkeldief in Tilburg mishandelt agent en supermarktpersoneel

Foto: Politie.

De politie heeft dinsdagmiddag een 25-jarige winkeldief aangehouden in Tilburg. Hij wilde eerder voor tientallen euro’s boodschappen meenemen bij een supermarkt aan de Jan Heijnstraat, zonder te betalen.

Supermarktpersoneel betrapte de man en probeerden hem te stoppen. De dief sloeg daarop een medewerker in zijn gezicht en wist weg te vluchten. Hij dreigde ook met voorwerpen te steken.

Hevige worsteling
Agenten waren net te laat om de man aan te houden, maar collega’s die door het Wilhelminapark liepen, herkenden de dief van eerdere camerabeelden. De aanhouding was niet makkelijk; de verdachte verzette zich hevig en één van de agenten moest dreigen met een stroomstootwapen.

De dief had daar geen boodschap aan en bleef zich agressief gedragen. De agent besloot pepperspray te gebruiken, maar ook dat had niet het gewenste effect. De verdachte gooide daarop een fiets naar de agent, schopte hem onderuit en sprong bovenop hem. De verdachte probeerde naar het wapen van de agent te grijpen en sloeg hem meerdere malen.

Aangiftes
Handhavers in de buurt schoten de agent te hulp. De verdachte wist toch weer te vluchten en sprong de nabijgelegen vijver in. Toegesnelde agenten hielden de man even later aan. Hij werd vanwege onderkoelingsverschijnselen nagekeken door medisch personeel. Daarna werd de man overgebracht naar het politiebureau. De man zit vast voor verder onderzoek.

De agent die door de man werd aangevallen liep letsel op in zijn gezicht. Evenals het aangevallen personeelslid, heeft de agent aangifte gedaan. Naast de diefstal wordt hem ook al het gepleegde geweld ten laste gelegd. De verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Edita Saakian