Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Agent krijgt een kopstoot van lastige klant fastfoodrestaurant

Een man ging tijdens zijn aanhouding op de Heuvelring vol in verzet, een agent kreeg hierbij een kopstoot in het gezicht.
Foto: politie

TILBURG – Een man van 27 zonder vaste woon- of verblijfplaats ging maandag 22 maart tijdens zijn aanhouding op de Heuvelring vol in verzet. Een agent kreeg hierbij een kopstoot in het gezicht. De verdachte bleek na een speekseltest vermoedelijk onder invloed van harddrugs te zijn.

De politie ging die middag rond 15.00 uur naar een fastfoodrestaurant aan de Heuvelring in verband met een lastige klant. Toen de man om wie het ging de politie zag, ging hij er snel vandoor. De man, die geen bovenkleding en geen schoenen droeg, rende een naastgelegen parkeerkelder voor fietsen in. Hier lukte het agenten om hem te controleren. De man bleek niet in staat om zich te legitimeren en werd agressief richting de agenten. Hij balde zijn vuisten, maar de politie greep in. De man werd aangehouden, dit ging echter niet zonder slag of stoot. Hij verzette zich hevig en zag kans een agent een flinke kopstoot in het gezicht te geven. Een medewerker van de fietsenstalling schoot hierop te hulp. Daarna werd de verdachte in de politieauto geplaatst en werd hij overgebracht naar het politiebureau.

Op het bureau werd bij de man een speekseltest afgenomen. Hieruit bleek dat hij vermoedelijk onder invloed van amfetamine en/of cocaïne was. Er is door een arts bloed afgenomen om hier meer duidelijkheid over te krijgen. Tot slot deed de agent, die vanwege de kopstoot verwondingen opliep, aangifte. De verdachte zit vast.

Kees-Luc Simons