Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Agent geslagen met boksbeugel en meerdere opstootjes op kermis

Foto: Politie

Het eerste weekend van de Tilburgse Kermis is onrustig verlopen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden al zes mensen aangehouden. Zaterdagnacht was het rustiger, maar ook toen werden vier mensen aangehouden bij een opstootje op de Heuvelring. Ook werd een 49-jarige Tilburger aangehouden, omdat hij meer dan vier keer te veel had gedronken en toch achter het stuur kroop.

Agenten hadden het tijdens de eerste nacht van de Tilburgse Kermis erg druk. Ze waren ter plaatse bij een conflict tussen een man en een vrouw. De dienders probeerden het stel te kalmeren, maar vervolgens richtten zij zich juist tegen de politie. De vrouw verzette zich hevig tijdens de aanhouding en een van de agenten werd in zijn gezicht geslagen. Hier hield hij een gelijmde wenkbrauw en flinke hoofdpijn aan over.

Boksbeugel
Uiteindelijk werden er zes mensen gearresteerd. Een 18-jarige Tilburger zelfs voor mishandeling van een agent. Wellicht gebruikte hij hiervoor een boksbeugel, want die had hij bij zich. Twee andere mensen werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Tijdens de schermutseling pakte een 28-jarige Bosschenaar een veiligheidsvest uit de politieauto. Na een achtervolging kon de man worden aangehouden. Tot slot waren er die avond nog twee aanhoudingen na een ruzie op het Piusplein.

Rustigere tweede nacht
Volgens agenten was de tweede nacht van de kermis beduidend rustiger. Toch werden er nog vier mensen aangehouden. Er was rond 04:00 uur een opstootje op de Heuvelring. Dit liep zo uit de hand dat er honden en agenten te paard aan te pas moesten komen. Twee mensen verstoorden de openbare orde, een andere Oisterwijker beledigde de agenten en een andere Tilburger gooide glaswerk naar de agenten.

Eens stukje verderop, bij de Piet Retiefstraat, werd een 49-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies maar liefst 785 Ugl en dat is meer dan vier keer meer dan toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto in beslag genomen, omdat het niet de eerste keer was.

Pieter Soethout