Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Afspraak loopt uit op mishandeling met een staaf en poging tot beroving

Online afspraak loopt uit op mishandeling met een staaf en poging beroving. Een Tilburger dacht dat hij online een afspraak had gemaakt met een vrouw, maar er kwamen twee mannen opdagen die geld eisten.

Een Tilburger (30) dacht dat hij via een datingapp een afspraak had gemaakt met een vrouw. Ze zouden elkaar vrijdagavond 7 januari ontmoeten in de Paganinistraat. Maar toen hij daar aan het wachten was kwamen er twee mannen opdagen die geld van hem eisten.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij vertelde daarbij dat hij online, via een datingsite, een afspraak had gemaakt met een vrouw. De aangever parkeerde daarom die vrijdagavond iets voor half elf zijn auto in de Paganinistraat. Hij zag toen dat er vanaf de Kapelmeesterlaan twee jongemannen naar zijn auto liepen. Een van de mannen sloeg hem op een gegeven moment met een staaf, terwijl de ander hem met een mes bedreigde. Toch lukte het de aangever om het mes af te pakken, waarna beide mannen op de vlucht sloegen richting de Sibeliusflat.

De mannen droegen donkere kleding en ze hadden een blauw mondkapje op. Het slachtoffer liep bij het voorval een bult op zijn hoofd op.

De politie houdt er rekening mee dat de aangever door de daders door middel van een afspraak bewust naar die plek is gelokt om hem daar te beroven. Daders blijken in dit soort gevallen vaak gebruik te maken van valse profielen op datingsites. De recherche neemt de zaak onder de loep.

Kees-Luc Simons