Aantal motorrijders in Gilze en Rijen is ver bovengemiddeld

De zomerse temperaturen zijn weer om de hoek komen kijken. Dit is voor veel eigenaren van motoren en cabrio’s het moment om hun voertuig na de winter weer uitgebreid te gebruiken. In Gilze en Rijen zijn er 1384 motorfietsen en 269 cabrio’s geregistreerd.

Dit betekent dat Gilze en Rijen, omgerekend naar het aantal volwassen inwoners, meer motorrijders heeft dan gemiddeld in Nederland. Toch ligt het aantal cabrio’s ligt onder het gemiddelde, zo blijkt uit cijfers van het CBS die deze site heeft geanalyseerd. Vergeleken met de rest van Noord-Brabant zijn er relatief veel motoren, maar minder cabrio’s.

Motortoertocht Voor Het Goede Doel

Het motorrijden in Gilze en Rijen is tegenwoordig zo groot, dat er zelfs tochten worden georganiseerd. Eén van die tochten is de ‘Motortoertocht Voor Het Goede Doel’. Peter Starink is voorzitter van de stichting die de toer organiseert door onder andere Gilze en Rijen, Dongen en Tilburg.

Wat Gilze en Rijen nou zo populair voor motorrijders maakt, is volgens Starink niet precies een vinger op te leggen. “Gilze en Rijen ligt lekker centraal, Je bent binnen no-time in België en kan alle kanten op.” Verder is volgens de enthousiaste motorliefhebber de omgeving ‘gewoon heel mooi’.

Hoogtepunt in de Brabantse motoragenda

Het afgelopen jaar werd er een donatie aan Stichting NuJIJ geschonken door Motortoertocht Voor Het Goede Doel. Deze stichting zorgt ervoor dat chronisch zieke mensen een speciale dag krijgen en in het zonnetje worden gezet. Dit evenement wordt gezien als een hoogtepunt in de Brabantse motoragenda. De toer biedt keuze uit drie routes: 130, 180 of 230 kilometer. Ongeacht het type motor of rijervaring, iedereen is elk jaar welkom. Het doel is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. Daarnaast staat plezier hebben ook hoog in het vaandel. De voorverkoop van de toer begint 1 juni aanstaande.

In het algemeen is het aantal motorfietsen in Nederland de afgelopen jaren gestegen. Vooral 65-plussers bezitten vaker een motorfiets, bleek onlangs uit CBS-cijfers. Ook het aantal Nederlanders met een motorrijbewijs neemt toe. Experts waarschuwen dat het begin van het seizoen oplettendheid vereist. Bestuurders moeten wennen aan hun voertuig en automobilisten aan de motoren op de weg.

LEES OOK:
Eerste Cruyff Court geopend op een azc: Gilze heeft de primeur

Tristan Kans