Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Aangepaste meimaand voor de Hasseltse Kapel

TILBURG – Voor de Hasseltse Kapel is de meimaand een belangrijke tijd. Elk jaar komen Tilburgers naar de kapel om er een kaarsje aan te steken en snoep te kopen bij de snoepkramen die naast de kapel staan. Dit jaar gaat dat helaas niet door, maar gelukkig bedacht de kapel een goed alternatief.

Net als een hoop andere evenementen is de Meimaand – zoals deze normaal wordt georganiseerd bij de Hasseltse kapel – afgelast. Toch probeert beheerder Matt Luysterburg ook dit jaar het beste uit de situatie te halen. Mensen zijn nog steeds welkom in de kapel om bijvoorbeeld een kaarsje aan te steken, maar niet met teveel op hetzelfde moment. Er mogen maximaal acht bezoekers tegelijkertijd de kapel in.

Er zijn ook Tilburgers die graag naar de Hasseltse kapel zouden willen komen, maar in tijden van corona de drukte toch liever niet opzoeken. Voor hen is er een alternatief bedacht, genaamd Kaasjes voor Kracht. Op de website van de kapel kan men kaarsjes bestellen die voor hen door de beheerder of een vrijwilliger worden aangestoken.

Voor de bezoekers die elk jaar voornamelijk voor de snoepkramen komen, is er ook goed nieuws. Op de website van snoepverkopers de familie Van den Dries kun je gewoon de traditionele ‘lèksteele’, schuimblokken en kaneelkussentjes bestellen. Zo kun je toch van je favoriete snoepgoed genieten, maar dan op veilige afstand.

Frederique Huting