Aandacht voor het vergeten kind

Tilburg – Het is de landelijke Week van Het Vergeten Kind. De organisatie vraagt aandacht voor alle kwetsbare kinderen in Nederland. Ook in Tilburg wonen kinderen die deze extra aandacht verdienen.

Er zijn in Nederland ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problemen. Bij bijna 55.000 kinderen gaat het zodanig mis, dat thuis wonen niet meer mogelijk is. Kinderen vertellen deze week zelf hun verhaal en Stichting Het Vergeten Kind heeft landelijk verschillende activiteiten georganiseerd.

Ook in de Tilburgse wijken wonen kwetsbare kinderen die aandacht verdienen. Alle kinderen horen erbij en elk kind heeft een stem. De regio zet in op het veilig opgroeien van kinderen en vermindering van huiselijk geweld. De Taskforce Kindermishandeling maakt zich daar hard voor.

Dit jaar is het thema ‘een klein gebaar van echte aandacht’. Het Vergeten Kind roept heel Nederland op om kwetsbare kinderen te steunen met een lief bericht. Van alle berichten wordt één lange supportsjaal gemaakt. Meer informatie staat op www.hetvergetenkind.nl.

Omroep Tilburg