Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

A58 bij Tilburg vier keer dicht deze maand

Een Afrit van de snelweg A58 in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

De A58 gaat begin deze maand vanwege wegwerkzaamheden vier keer dicht bij Tilburg. Het gaat om nachtelijke afsluitingen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Maandagavond is de eerste keer dat de A58 afgesloten wordt.

Tijdens de werkzaamheden in de nacht van 2 op 3 mei, 3 op 4 mei en van 11 op 12 en 23 op op 14 mei gaan de snelweg en op- en afritten volledig dicht. Er worden omleidingsroutes ingesteld waardoor verkeer zeker tien minuten langer onderweg is.

Maandagnacht 2 op 3 mei
De eerste afsluiting is tussen oprit Gilze/Tilburg Reeshof (12) en afrit Tilburg-Centrum-West (11) in de richting van ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven. De A58 is maandag van 22:00 tot en met dinsdag 05:00 uur voor al het verkeer afgesloten. Ook parkeerplaats Leikant langs de snelweg is dicht.

Het gaat om regulier onderhoud waarbij onder meer asfaltreparaties worden uitgevoerd door Rijkswaterstaat. De omleiding voor verkeer richting ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven loopt via de N260, Bredaseweg, Baronielaan en Blaakweg.

Dinsdagnacht 3 op 4 mei
Een nacht later gaat de A58 weer dicht tussen 22:00 en 05:00 uur. Nu gaat het om het stuk tussen oprit Tilburg-Centrum-West (11) en afrit Tilburg-Centrum-Oost (10). Wederom gaat het alleen om de A58 richting ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven.

De omleiding gaat ditmaal via de Blaakweg, Ringbaan-Zuid en Kempenbaan. De verwachting is dat automobilisten ook hier maximaal tien minuten langer onderweg zijn.

Tegengestelde richting
Volgende week pakt Rijkswaterstaat de andere kant van de A58 aan. Dan gaat de snelweg in de richting van Breda twee nachten dicht. Het gaat alleen om het stuk tussen oprit Tilburg-Centrum-Oost (10) en afrit Tilburg-Centrum-West (11). De afsluitingen zijn in de nachten van woensdag 11 op donderdag 12 mei en vrijdag 13 op zaterdag 14 mei.

De omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden. Rijkswaterstaat verwacht dat door de afsluiting van de A58 en de verbindingsweg naar de A65, weggebruikers tien minuten extra reistijd hebben.

Collin Beijk