Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

De handen ineen voor techniek en technologie!

Maandag 20 mei barst de Dutch Technology Week (DTW) los. De 8e editie alweer. Tijdens deze week worden in heel Nederland wonderlijke verhalen over innovatie en technologie verteld. Ook in het ‘Hart van Brabant’ is er zes dagen lang veel te beleven.

Deltaplan Techniek

De Dutch Technology Week wordt gestimuleerd vanuit het Deltaplan Techniek Midden-Brabant en Midpoint Brabant. De week heeft als doel om nieuwe generaties jongeren en zij-instromers te enthousiasmeren voor techniek. Daarbij werkt de week samen met het bedrijfsleven, het onderwijs en overheden. En zit dan ook vol met technologische verrassingen.

Dutch Technology Week 2019: een brede samenwerking

Vorig jaar bood in de regio alleen Tilburg het programma aan. Maar dit jaar is er een bredere samenwerking met Waalwijk, Heusden en Loon op Zand. Het programma biedt tal van activiteiten waarin je technologie kunt zien. Maar je kunt ook ervaren wat de technologische branche voor een carrière of voor school kan betekenen.

#MakeTechYours

De technische industrie is een belangrijke sector voor de economie in het Hart van Brabant. De innovatieve sector draagt enorm bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. En levert dan ook topprestaties! De landelijke campagne #MakeTechYours sluit dus hierop aan.

Hart van Brabant

In de nabije toekomst zullen er nog meer gemeenten aansluiten bij de Dutch Technology Week. Ter info, regio Hart van Brabant is het samenwerkingsverband van de negen gemeenten in Midden-Brabant. Dat zijn Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.

Save the dates: 20 t/m 25 mei

Op 25 mei zijn er twee hotspots vrij toegankelijk. In Nieuwkuijk (gemeente Heusden) tijdens de Dag van de Techniek bij Benier. En tijdens ‘Building the Future’ bij Bouwmensen op Stappegoor in Tilburg. Virtual reality en EXOskeletten. Maar ook onderwijsprogramma’s, bijzondere innovaties en experiences. Iedereen kan dan dus zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen. Aan uitvindingen die toch de wereld gaan veranderen. Voor jong en oud, voor professionals en fans!

Kijk voor het hele programma op www.dutchtechnologyweek.com. Of op de Facebookpagina van het Platform Promotie Techniek Midden Brabant @PPTechniekMB

8e editie Dutch Technology Week - Hart van Brabant

Kees-Luc Simons