175-jarige Nieuwe Koninklijke Harmonie in de prijzen

Tilburg – 2018 is een jubileumjaar voor de Nieuwe Koninklijke Harmonie: ze bestaan 175 jaar. Afgelopen zondag was dan ook meteen het begin van een bijzonder jaar met een Openingsconcert in Concertzaal Tilburg. Na het concert, geheel verzorgd door het Seniorenorkest Tilburg en het Harmonieorkest NKH, bijgestaan door de solisten Janneke de Beer, Carlijn Kanters en Gino Politi, reikte burgemeester Theo Weterings de Tilburg Trofee uit aan Ali Amras, de bestuursvoorzitter van NKH.

De burgemeester benadrukte het belang van de sociëteit met de diverse orkesten binnen de afdeling Muziek. Er wordt veel energie gestoken in het onder de aandacht brengen van muziek bij de jeugd. Hij sprak hierover dan ook zijn waardering uit.

Namens de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie en de Brabantse Bond van Muziekverenigingen reikte de heer Joop van de Meulenreek, voorzitter KNMO, de Gouden Penning uit aan Henk Couwenberg, voorzitter van de afdeling Muziek van de NKH.

Men is enorm trots op de sfeer in de stad waarin op verschillende manieren muzikale verbindingen worden gelegd. Voor het jubileumprogramma 2018 en meer informatie kunt u kijken op www.harmonietilburg.nl

fotocredits: Anne-Marie Smulders

Omroep Tilburg