Op 27 februari is er een herdenkingsdienst voor de Brabantse slachtoffers van corona in de Hasseltse Kapel. Dit is precies een jaar nadat hier de eerste coronapatiënt in het ziekenhuis werd opgenomen.

Livestream

Op zondag 21 februari geeft Paul Spapens een lezing over de historie en de cultuur van het Hasseltplein in Tilburg. Aanvang 15.00 uur. De lezing onder de titel ‘Alles van waarde is weerloos’ kan door iedereen thuis worden gevolgd.

Lukt het niet om de bovenstaande speler te starten of zie je deze niet? Klik dan hier om de livestream te volgen via ons YouTube-kanaal.

De aandacht is al weken gericht op het Hasseltplein, een kwetsbare erfgoed in een stad waar al veel zichtbare geschiedenis is verdwenen. De kwetsbaarheid van het Hasseltplein werd een stedelijk onderwerp vanwege de plannen die er zijn met de Postelse Hoeve. Ook de ontwikkelingen in de directe omgeving in de (nabije) toekomst baren grote zorgen. Naar aanleiding van alle commotie wil de gemeenteraad dat het Hasseltplein tot beschermd stadsgezicht wordt verklaard.