Willem II wordt mogelijk volgend jaar eigenaar stadion

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Het duurde even; na 125 jaar kan Willem II mogelijk eindelijk eigenaar worden van hun eigen stadion. Dat maakt gemeente Tilburg vandaag bekend.

De gesprekken zijn al bezig sinds 2017 en sinds vandaag komt er eindelijk schot in de zaak. Op dit moment is de gemeente eigenaar van het stadion en is Willem II de huurder. Wethouder Oscar Dusschooten: “Het beheren en onderhouden van een
voetbalstadion is geen kerntaak van een gemeente. Wie is daar meer geschikt voor dan de voetbalclub zelf?”

Symbolisch
De gemeenteraad en de aandeelhouders van Willem II moeten eind december van dit jaar een besluit nemen. Voor Willem II kan het eigenaarschap niet snel genoeg gaan: “Wat een symbolische waarde heeft het voor ons als club en voor onze supporters dat we juist in dit jaar mogelijk eigenaar van ons stadion, van ons huis kunnen worden,” zegt algemeen directeur van Willem II, Martin van Geel.

De komende tijd gaan de gemeente en Willem II verder in gesprek over de doelen, belangen en uitganspunten van de intentieovereenkomst. Naast de financiële voorwaarden is een belangrijk onderdeel van de afspraken ook het het verbeteren van veiligheid en comfort in het stadion.

Edita Saakian