Willem II strijdt voor koppositie in Kerkrade

(Foto: Willem II)

Vanmiddag neemt Willem II het in Kerkrade op tegen de koploper Roda JC. Deze topper in de KKD wordt de eerste zware test voor Peter Maes en zijn selectie. De Tricolores hebben alle wedstrijden gewonnen onder de leiding van de Belgische oefenmeester, maar het spel van de ploeg moet echt nog beter. Vanmiddag zal blijken of de Tilburgers een vuist kunnen maken tegen Roda en hiermee gedeeld koploper zal worden.

Of Peter Maes vandaag met de man in vorm zal starten blijft vooralsnog een vraagteken. De trainer heeft zijn keuze tussen supersub Bokila of spits Hilterman nog niet duidelijk gemaakt. Verder kan het zomaar zijn dat de bezetting op de vleugels ook anders is dan in de voorgaande weken. Maes is dus nog altijd aan zijn basisopstelling aan het slijpen en schaven.

Twaalfde man
De spelers die vandaag in de basis starten kunnen weer rekenen op de twaalfde man. De Tricolores zullen namelijk achterna worden gereisd door 800 Willem II’ers. Dit zijn dan ook meteen de enige supporters die de wedstrijd live kunnen volgen, aangezien ESPN de wedstrijd niet uit zal zenden.

Speciale ontmoeting
Voor Wesley Spieringhs zal de wedstrijd tegen de rood-wit-blauwen een speciale worden. De geboren Goirlenaar speelde in de jeugd voor Willem II en schopte het zelfs tot het eerste elftal, maar moest de club afgelopen jaar vertrekken. De Goirlenaar is inmiddels een onmisbare spil geworden in het team van technisch directeur Jordens Peters, waar hij zelf nog mee speelde in het rood-wit-blauw.

Er zal om 20:00 uur worden afgetrapt in Kerkrade. De wedstrijd is voor de thuisblijvers te volgen via Willem II radio.

Fabrice Leclaire