Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Willem II enige tijd zonder Freek Heerkens

Donderdagavond was het alweer de derde voorronde voor Willem II in de UEFA Europa League, een wedstrijd die thuis gespeeld werd tegen het Schotse team Rangers FC. Reden voor een feestje dus, volgens de trouwe Willem II-supporters.
(foto: Omroep Tilburg).

Het was afgelopen zaterdag niet alleen maar rozengeur en maneschijn in het kamp van Willem II. Uiteraard ging alle aandacht uit naar de 2-1 zege van de Tricolores op PSV maar een kwartier voor tijd moest Freek Heerkens het veld geblesseerd verlaten.

Geschreven door Gijs de Rooij

Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de centrale verdediger knieletsel heeft opgelopen in de wedstrijd tegen de Eindhovenaren. Willem II doet geen uitspraken over de exacte aard en de duur van de blessure. Het is voor Heerkens een bittere pil aangezien de 32-jarige verdediger dit seizoen één van de sterkhouders was van het succesvolle Willem II.  

In de seizoensouverture tegen Feyenoord koos Willem II-trainer Fred Grim nog voor het centrum Bergström-Jenssen maar na de partij tegen de Rotterdammers kwam Heerkens al snel in de ploeg. Mede door zijn rust in de verdediging begon Willem II aan een opmars waardoor het nu tweede staat in de Eredivisie. Grim zal nu een keuze moeten maken tussen Bergström of AC Milan-huurling Michelis.  

Omroep Tilburg